skip to Main Content

Hier zit een groep initiatiefrijke bewoners, die wij met intensieve bouwbegeleiding snel verder kunnen brengen.

Michiel van der Vight – Projectleider

Werkplan De Hilversumse Meent

Vraag

De werkgroep Hilversumse Meent Aardgasvrij is toekomstgericht en zoekt op dit moment naar een manier om ervoor te zorgen dat bewoners die willen verduurzamen deze kans ook krijgen. Door te focussen op het natuurlijke moment van bewoners om te verduurzamen, wil de werkgroep Hilversumse Meent de juiste ondersteuning bieden. De eerste fase van dit project (2018-2020) dient als leerproces waarin wordt ge√ęxperimenteerd op wijkniveau en waar concrete producten moeten zorgen voor goede beslissingen aan de kant van de bewoners.

Aanpak

WarmteTransitieMaker Michiel van der Vight draagt bij aan deze fase door aan de slag te gaan met de bewoners aan de hand van het Smart Energy Cities Model. Hierin worden twee doelgroepen ondersteund: een kopgroep en een groep verhuizers/verbouwers. De kopgroep bestaat uit ambitieuze inwoners die hun woning al bijna helemaal van het aardgas af willen halen. Verhuizers/verbouwers zijn bewoners die een deel van hun woning aanzienlijk willen verbouwen.

Vervolgens worden deze twee groepen ondersteund door de WarmteTransitieMakers in het zoeken naar bijvoorbeeld financieringsmogelijkheden en technische oplossingen. Daarnaast zorgen de WarmteTransitieMakers ervoor dat er marktpartijen in het proces betrokken worden. Deze marktpartijen kunnen dan tezamen met de bewoners aan de slag met een concreet plan voor het verduurzamen van de woning.

Resultaat

Het resultaat van dit traject zijn concrete bouwplannen voor individuele woningen of groepen woningen. Bewoners hebben inzicht in het maatregelpakket en de kosten om hun woning aardgasvrij te maken en zijn in contact gekomen met marktpartijen voor uitvoering hiervan.

Back To Top