De genomineerden voor ‘De WarmteTransitieMaker 2021’ zijn bekend!

De genomineerden zijn bekend!

Wie wint de award op het Warmtecongres?

Tijdens het Warmtecongres op 25 november a.s. wordt ‘De WarmteTransitieMaker 2021’ uitgereikt. Deze award gaat naar degene die zich dit jaar heeft laten zien als dé koploper binnen de transitie naar een aardgasvrije gebouwde omgeving. Uit veel inzendingen heeft de deskundige jury de shortlist nu teruggebracht tot 3 namen. Jij bepaalt wie er komende donderdag met deze award naar huis gaat!

De WarmteTransitieMakers zetten zich in om duurzame warmte voor iedereen beschikbaar te maken. Samen met gemeenten, bewoners en betrokken organisaties werken we aan lokale oplossingen, die passen bij een gebouw of buurt. Om nú de snelheid in de warmtetransitie te brengen, zijn koplopers in de transitie nodig. Wij willen dit moment gebruiken om de mensen die voorop lopen in de transitie te bedanken en in het zonnetje te zetten.

Van longlist naar shortlist

Na een oproep om koplopers in de warmtetransitie te nomineren, kregen we veel prachtige inzendingen uit heel Nederland binnen. Aan de jury, die bestond uit Marès van den Hark (ambtelijk opdrachtgever bij Provincie Zuid-Holland), Bianca Bendriss (business leader bij Euroforum) en Thijs de Booij (directeur bij De WarmteTransitieMakers), de zware keuze om tot 3 genomineerden te komen. Een opmerking die daarbij veel voorbij kwam: “Zó moeilijk. Ik vond iedereen heel inspirerend.”

Wie zijn er genomineerd?

Met trots kunnen we vertellen dat de volgende personen genomineerd zijn:

  • Lydia Hameeteman (gemeente Rotterdam)
  • Robin Sommers (woningcorporatie Plavei)
  • Annette Schermer (energiecoöperatie KetelhuisWG)

De jury vond het meest onderscheidend op impact (in hoeverre maken zij het verschil?), innovatie (in hoeverre zijn ze vernieuwend?) en inspiratie (in hoeverre zijn ze een voorbeeld voor anderen en zijn ze de verbindende factor?). Van harte gefeliciteerd!

Wie wint de award?

Tijdens het plenaire programma van het Nationaal Warmte Congres op 25 november a.s. kies jij live ‘Dé WarmteTransitieMaker van 2021’. Ben jij erbij?


Privé: Jorrit Colenberg
Jr. Technisch adviseur
06 – 25321866
jorrit.colenberg@dwtm.nl

Meer weten over deze award?

Ik kom graag met je in contact