Expeditie Warmte
Utrecht

Expeditie Warmte Utrecht
Expeditie Warmte Utrecht

Expeditie Warmte

Utrecht

Samen met bewoners op zoek naar een aardgasvrije oplossing die werkt op buurtniveau

In de Utrechtse wijk Tolsteeg/Oud-Hoograven staan woningen met zeer diverse energielabels. Hoe kom je dan samen met bewoners tot een aardgasvrije oplossing die op buurtniveau werkt?

In november zijn we in het kader van Expeditie Warmte door de bewoners uitgekozen. Samen met hen en professionals van VHGM, Itho Daalderop en Duinwijck zochten we naar duurzame warmte in hun eigen omgeving.

De afgelopen tijd hebben we hard gewerkt om onze bevindingen om te zetten in een conceptplan voor o.a. zeggenschap, techniek en draagvlak. Komende donderdag wordt dit plan gepresenteerd. Dan wordt duidelijk of het plan nog een stap verder gebracht mag worden.

In onderstaande video van de Gemeente Utrecht vertelt Michiel van der Vight samen met bewoner Jochem Rutters en professional Paul Zwetsloot (VHGM) over onze uitdagingen en aanpak om te komen tot een aardgasvrije oplossing op buurtniveau.

Video’s op deze site zijn afkomstig van Youtube en Vimeo. Youtube en Vimeo kunnen gepersonaliseerde advertenties voorafgaand aan de video afspelen. Deze goedkeuring is optioneel, maar noodzakelijk om video’s te bekijken op deze site.

Bekijk details

Een fantastisch traject en heel inspirerend om de warmtetransitie op deze manier van onderaf te mogen vormgeven.

medium shot foto van man
Michiel van der Vight
Sr. Adviseur / eigenaar
06-11006125
michiel.van.der.vight@dwtm.nl

Samen met bewoners op zoek naar een passende oplossing op buurtniveau?

Ik bel je graag voor een oriënterend gesprek.