Bouwbegeleiding
De Hilversumse Meent

Bouwbegeleiding De Hilversumse Meent

Intensieve bouwbegeleiding voor initiatiefrijke bewoners

De WarmteTransitieMakers Michiel van der Vight, Mischa Jansen en Laura van de Kar dragen bij aan de ontwikkeling van verduurzamingspakketten waarmee bewoners in de Hilversumse Meent aan de slag kunnen om hun woning aardgasvrij te maken. 

Vraag

De werkgroep Hilversumse Meent Aardgasvrij zoekt een manier om op termijn alle wijkbewoners te verleiden van het aardgas af te gaan. In de eerste fase van dit project ondersteunen we twee doelgroepen: een kopgroep en een groep verhuizers/verbouwers. De kopgroep bestaat uit ambitieuze inwoners die hun woning al bijna helemaal van het aardgas af willen halen. Verhuizers/verbouwers zijn bewoners die een deel van hun woning aanzienlijk willen verbouwen. 

Aanpak

De WarmteTransitieMakers Michiel van der Vight en Mischa Jansen helpen bij de ontwikkeling van verschillende arrangementen gericht op het verduurzamen van woningen. We gaan samen met bewoners aan de slag aan de hand van het Smart Energy Cities-model

In deze eerste fase verkennen we in welke arrangementenpakketten haalbaar zijn (denk hierbij aan pakketten voor technische, juridische en financiële stappen). De eerste fase van dit project (2018-2020) dient als leerproces waarin wordt geëxperimenteerd op wijkniveau en moet zorgen voor goede beslissingen aan de kant van de bewoners. De WarmteTransitieMakers ondersteunt bewoners om tot goede beslissingen te kunnen komen en zorgt dat marktpartijen effectief betrokken worden in dit proces.

Resultaat

Het resultaat van dit traject zijn concrete bouwplannen voor individuele woningen of groepen woningen. Bewoners hebben inzicht in het maatregelenpakket en de kosten om hun woning aardgasvrij te maken en zijn in contact gekomen met marktpartijen voor uitvoering hiervan. 

medium shot foto van man
Michiel van der Vight
Sr. Adviseur / eigenaar
06-11006125
michiel.van.der.vight@dwtm.nl

Benieuwd welke concrete bouwplannen bij de woningen in jouw gemeente passen?

Ik bel je graag voor een oriënterend gesprek.