Uitvoeringsprogramma gemeente Maashorst
De gemeente Maashorst heeft als doel om vanuit de Transitievisie warmte (TVW) een succesvolle overgang te maken naar wijkuitvoering. Om deze overgang te realiseren, is het essentieel dat de gemeente een duidelijk beeld heeft van de benodigde uitvoeringsorganisatie, beschikbare middelen, actielijnen en doelstellingen, evenals een grondige analyse van de woningvoorraad.
De gemeente legt met behulp van De WarmtetransitieMakers een stevige basis voor de succesvolle uitvoering van het wijkuitvoeringsplan. Met elkaar brengen we de benodigde organisatie, middelen en doelstellingen helder in kaart. Zo is de gemeente beter in staat om de gewenste resultaten te bereiken en de woningvoorraad op een effectieve manier te analyseren.
Het uitvoeringsprogramma is, zoals hierboven omschreven, in 5 blokken opgedeeld. Voorafgaand aan het project vormen we samen met de gemeentelijke opdrachtgever een projectteam en stellen we met dit team een projectplanning op. Gedurende het het project zijn de volgende onderzoeksmethoden gebruikt om de inhoud van de blokken te vormen:
Gedurende het project zijn de volgende 5 onderdelen doorlopen om tot het eindresultaat te komen:
Dankzij deze uitgebreide voorbereiding en nauwkeurige aanpak is het uitvoeringsprogramma solide en goed onderbouwd. Het is afgestemd op de behoeften van de gemeente Maashorst en biedt een duidelijke leidraad voor het succesvol uitvoeren van de geplande activiteiten.
Alle verzamelde informatie en analyses zijn succesvol verwerkt tot bruikbare output. Zo zijn de gegevens zijn gevisualiseerd in GIS-kaarten, die een helder overzicht bieden van de verschillende deelgebieden. Dit stelt de betrokkenen in staat om gemakkelijk ruimtelijke patronen en trends te herkennen.
Daarnaast is er een grondige verslaglegging opgesteld van alle gesprekken, zowel met interne als externe belanghebbenden. Deze verslagen bevatten waardevolle inzichten, meningen en suggesties van alle betrokken partijen.
Het uitvoeringsprogramma is samengevat in een overzichtelijke rapportage. Elk van de 5 blokken is hierin nauwkeurig uitgewerkt in afzonderlijke hoofdstukken, wat de leesbaarheid en toegankelijkheid ten goede komt. De gemeente Maashorst heeft deze goed ontvangen. Als meest waardevol worden de inzichten opgedaan gedurende het proces gezien. Gevolgd door het opgeleverde programma, het bijbehorende rapport en het proces van betrekken van stakeholders en de werksessies.