Over ons
Wij zijn De WarmteTransitieMakers. Samen met gemeenten, bewoners, en lokale partijen werken we aan aardgasvrije warmte-oplossingen, voor elke buurt en ieder gebouw. Van warmtenet tot warmtepomp, de aanpak moet voor iedereen passen. Of je nou een kleine of grote portemonnee hebt, een doe-het-zelf-er bent of 2 linker handen hebt.
Als neutrale partner begeleiden en stroomlijnen wij de warmtetransitie. We werken vanuit de verschillende belangen naar één aanpak die echt past. Door oplossingen te vergelijken en het gesprek te voeren met belanghebbenden. Iedereen mag meekijken: aannames en (reken)methodieken delen wij transparant. Zo creëren wij vertrouwen en draagvlak voor een gezamenlijke aanpak. Of het nu gaat om een wijk- of gebouwaanpak, regionale warmtenet-ontwikkeling of onderzoek voor de rijksoverheid.
Inmiddels zijn wij in een groot deel van de Nederlandse gemeenten werkzaam, van historisch centrum tot Vinex-wijk en van kassengebied tot bedrijventerrein. Werk jij bij een gemeente, woningcorporatie, buurtinitiatief, VvE of warmtebedrijf? Wij helpen je graag!
Volle breedte begin
Omdat de warmtetransitie pas echt succesvol kan zijn als we verbinding maken met de lokale betrokkenen en aansluiten bij wat hen beweegt.
Met bewoners en andere belanghebbenden, zodat iedereen achter het eindresultaat kan staan.
We hebben geen voorkeur voor een oplossing, maar zoeken naar oplossingen die passen bij de lokale situatie.
Wij delen onze kennis, werkwijze en gereedschappen. Dit brengt landelijke versnelling in de warmtetransitie.
Volle breedte einde
Om onze missie te versnellen gaan we nieuwe partnerschappen aan om ons team te versterken. Sinds 2021 is Greenvis onderdeel geworden van De WarmteTransitieMakers. Greenvis is dé expert in duurzame collectieve warmtesystemen en blijft onder deze naam werken aan dezelfde missie: duurzame warmte voor iedereen!
Bij De WarmteTransitieMakers zijn we kiwa gecertificeerd ISO 9001 voor het adviseren en technisch ontwerpen, ontwikkelen en doorrekenen van warmte transitie mogelijkheden.
Daarnaast zijn we een erkend leerbedrijf. Zo dragen we bij aan de toekomst van vakmanschap.
Volle breedte begin
Plezier en missie gaan goed samen. Binnen onze mens- en missiegerichte organisatie staat het individu centraal.
We werken hard, met veel aandacht voor sport, plezier en ontspanning.
Wij werken aan een diverse groep talent die zich voor de warmtetransitie wil inzetten: een balans tussen gender, culturele achtergrond maar ook persoonlijkheid en “professionele kleur”. Vanuit een gelijkheidsprincipe, maar ook omdat een diverse teams deze opgave beter aankunnen.
Onze werkcultuur stimuleert iedereen mee te doen. We zoeken actief verschillende meningen op en voorkomen één dominante denk- en werkwijze in discussies en projecten.
Door verschillende perspectieven en talenten te benutten voorkomen we tunnelvisies, kunnen we diverse rollen op ons nemen en vinden wij een betere aansluiting bij verschillende type doelgroepen en klanten.
Volle breedte einde
Eind 2021 zijn we verhuisd naar het duurzame kantoorgebouw Houtwerk op Campus Werkspoor. Het gebouw is volledig opgebouwd uit hout en natuurlijk aardgasvrij. We hebben het kantoor ingericht met veel kleur en hergebruikte meubelen tot een fijne werkplek.
We zorgen ervoor dat iedereen zich welkom voelt in ons kantoor. De toegang is rolstoelvriendelijk, met brede gangen en een aangepast toilet.
Sinds 2022 voeren wij een jaarlijks gelukkigheidsonderzoek uit onder medewerkers. Op basis van de resultaten gaan we gericht aan de slag om onze organisatie nog fijner te maken.
Sinds 2022 is ook mobiliteit verduurzaamd. Medewerkers reizen volledig kosteloos met OV, elektrische deelauto’s of swap-fiets. Reiskostenvergoeding van fossiele auto’s is afgebouwd en de vergoeding op elektrische auto’s is verhoogd.
De kleine hoeveelheid CO2-emissie die nog rest? Die compenseren we met carbonkiller.com
Jaarlijks zetten we ons in voor NLdoet en maken we op één dag echt een groot verschil voor een ander. Door aan een NLdoet-activiteit mee te doen zorg je er bijvoorbeeld voor dat het voor ouderen fijner wonen is in hun verzorgingshuis, dat buurtbewoners een groene ontmoetingsplek hebben in hun buurt of dat nieuwkomers bij de samenleving worden betrokken.