Workshop: De beste duurzame warmte-oplossing voor een buurt

Workshop | De beste duurzame warmte-oplossing voor een buurt

Bepaal de best passende warmte-oplossing met de Warmtetool

Na het opstellen van de TransitieVisieWarmte ga je als gemeente door met een verdiepende stap in bijvoorbeeld een Wijkuitvoeringsplan. Staan er nog verschillende aardgasvrije oplossingen open en wil je graag bepalen welke oplossing het beste is? Dan is het uitvoeren van een buurtanalyse een goede stap. Tijdens deze workshop gaan we dieper in op het uitwerken van een buurtanalyse en ontdek je hoe je de verschillende oplossingen voor iedere wijk/buurt kunt doorrekenen met onze Warmtetool.

Meld je gratis aan

Met deze tool kun je inzichtelijk maken welke oplossing voor een specifieke buurt het beste is. We kijken hierbij naar de technische, financiële en duurzaamheid aspecten om een onderbouwde en navolgbare keuze te maken voor een warmte-oplossing in de buurt. Deze eerlijke vergelijking van duurzame warmte-oplossingen kun je vanuit verschillende perspectieven bekijken, denk aan maatschappelijk perspectief of vanuit gebouweigenaren/ bewoners. Ook biedt het inzicht in alle belangrijke kosten en klimaat aspecten.

Het programma

Tijdens deze workshop gaan we in op het nut van een buurtanalyse, namelijk: het komen tot een voorkeurs warmte-oplossing voor een specifieke buurt of wijk. We starten met een korte informatieve presentatie over de inhoud en het nut van een buurtanalyse en achtergrondinformatie over de Warmtetool.

Vervolgens ga je zelf aan de slag met het uitvoeren van een buurtanalyse. Met een groep mede deelnemers maak je keuzes over uitgangspunten en denk je na over belangrijke afwegingen. Met de resultaten hiervan maken we een eerste doorrekening in de Warmtetool en bepalen we de best passende warmte-oplossing in de voorbeeld buurt. Iedere groep gaat aan de slag met dezelfde voorbeeld wijk. De uitkomsten zullen we met elkaar delen. Zo inspireren en leren we van en met elkaar.

Kortom:

  • Achtergrondinformatie: wat is het doel van een buurtanalyse met de Warmtetool?;
  • Informatie over de werking van de Warmtetool en een kijkje onder de motorkap;
  • Zelf aan de slag met een buurtanalyse;
  • Afsluitende borrel met ruimte voor inhoudelijke discussie.

Zien we je dan? Meld je gratis aan!

Praktische informatie

Op dinsdag 17 oktober ben je vanaf 14:00 uur van harte welkom op Campus Werkspoor in Utrecht.  Hier gaan we om 14:15 uur actief met elkaar aan de slag en sluiten we rond 17:00 uur af met een borrel op ons kantoor in Houtwerk.

  • Datum: 17 oktober
  • Tijd: 14:00 uur – 17:00
  • Locatie: Campus Werkspoor, Utrecht
  • Investering: Gratis. Na aanmelding rekenen we op je aanwezigheid.

In het kort:

✔️ Dinsdag 17 oktober
✔️ Van 14:00 -17:00 uur
✔️
Campus Werkspoor in Utrecht
✔️ Gratis workshop. Na aanmelding rekenen we op je aanwezigheid.

Aanmelden voor deze workshop is niet langer mogelijk.


Johan Verheij
Technisch adviseur
06-11764210
johan.verheij@dwtm.nl

Heb je vragen over deze workshop?

Ik kom graag met je in contact