‘De WarmteTransitieMaker 2023’ is geworden…

Wie wordt de ‘De WarmteTransitieMaker 2023’?

Op het Nationaal Warmte Congres is de koploper van dit jaar in het zonnetje gezet

Ieder jaar op het Nationaal Warmte Congres wordt de WarmteTransitieMaker van dat jaar gekozen. Dit is iemand die door anderen genomineerd is als koploper in de warmtetransitie en zich heeft ingezet voor de transitie naar een aardgasvrij gebouwde omgeving.

Bij De WarmteTransitieMakers zetten we ons in om duurzame warmte voor iedereen beschikbaar te maken. Samen met gemeenten, bewoners en betrokken organisaties werken we aan lokale oplossingen, die passen bij een gebouw of buurt. Om nú de snelheid in de warmtetransitie te brengen, zijn koplopers in de transitie nodig. We willen dit moment gebruiken om de mensen die voorop lopen in de transitie te bedanken en in het zonnetje te zetten.

Een jury, dit jaar bestaande uit Aleida Verheus (DWTM), Ellen Luten (Gemeente Apeldoorn) en Bianca Bendriss (Euroforum) maakt een shortlist. De genomineerden werden gejureerd op basis van impact (in hoeverre maakt deze persoon het verschil?), innovativiteit (in hoeverre is deze persoon vernieuwend?) en inspiratie (in hoeverre is deze persoon een voorbeeld voor anderen?).

Op de shortlist dit jaar stonden

  • Ron Sint Nicolaas van de gemeente Deventer
  • Katrin Larsen van Energierijk Houten
  • Nicolien Wirschell van de gemeente Rotterdam

Tijdens het plenaire programma van het Nationale Warmte Congres koos het publiek een winnaar uit de top 3. De resultaten lagen bijzonder dicht bij elkaar, maar met 38% van de stemmen kwam Nicolien als winnaar uit de bus. Zij mag zich ‘De WarmteTransitieMaker 2023’ noemen. Van harte gefeliciteerd en bedankt voor jouw inzet om de warmtetransitie te versnellen!

Hoe kan ik je helpen de transitie te versnellen?