Onze favorieten: podcast over duurzaamheid

Onze favorieten: podcast over duurzaamheid

Wij hebben voor jou onze favoriete podcast op het gebied van duurzaamheid op een rijtje gezet. Deze podcasts bieden een verfrissende kijk op duurzaamheid en laten zien hoe een bewuste levensstijl een positieve impact kan hebben.

Klimaattherapie
Stap in de wereld van Klimaattherapie, waar de complexiteit van klimaatverandering op een toegankelijke en ontspannen manier wordt besproken. Deze podcast gaat verder dan technische details en omvat gesprekken met wetenschappers, journalisten, psychologen en filosofen. Een bron van begrip voor een ingewikkeld onderwerp.

Bedrock Talks met Jelmer Mommers
Laat je inspireren door BEDROCK Talks, een podcastserie waarin Rosa en Lisanne boeiende dialogen voeren met experts over bewust en duurzaam leven. Ontdek het gesprek met Jelmer Mommers over klimaatverandering, waarbij ze vragen stellen zoals: Waar is het allemaal begonnen? Hoe serieus nemen we dit probleem? En nog belangrijker: Welke stappen kunnen we nemen?

Het groene hart
De podcast van growthinkers over duurzaamheid en klimaatverandering. Jelle Derckx gaat in deze podcast in gesprek met zijn gasten over hun gedachten en acties omtrent duurzaamheid. Persoonlijke gesprekken met onder andere Sophie Hilbrand (bewoner van het duurzame Schoon Schip in Amsterdam) en Freke van Nimwegen (mede-oprichter van InStock)

Over water en klimaat
Dit is een interessante podcast die zich focust op de waterhuishouding in Nederland ten tijde van klimaatverandering. Ontdek hoe Nederland zich voorbereidt op stijgende zeespiegels en hevige neerslag. Want wat gebeurt er als de zeespiegel verder stijgt en de dijken niet sterk genoeg meer zijn? Hoe blijft Nederland veilig? Is Nederland voorbereid op extreme neerslag?

De Klimaatkwestie
Laat je meenemen door De Klimaatkwestie, een podcast die met een positieve blik kijkt naar de grote uitdagingen zoals de klimaatcrisis en energiecrisis. Elke week wordt één vraag behandeld als onderdeel van het grotere plaatje: een planeet die weer een paar millennia meegaat, met mensen erop: hoe komen we daar?

De energiegasten
Verken de wereld van duurzame energie met De energiegasten. Deze podcast volgt de wereldwijde verschuiving naar duurzame energie op de voet en bespreekt de nieuwste innovaties samen met inspirerende gasten.

Meer informatie over de Warmtetransitie?