De WarmteTransitieMakers versterkt zich door overname van Greenvis
De WarmteTransitieMakers richt zich op het versnellen van de warmtetransitie in wijken en buurten. Greenvis, dat in januari a.s. haar tiende verjaardag viert, heeft een zorgvuldig opgebouwde reputatie op het gebied van advies en ontwikkeling van duurzame warmtenetten. Doordat beide expertises nauw op elkaar aansluiten, werken de bedrijven al samen in verschillende projecten. De overname vergroot de slagkracht van beide bedrijven in het bereiken van de gezamenlijke missie: het beschikbaar maken van duurzame warmte voor iedereen.
Greenvis ondersteunt overheden, warmtebedrijven, vastgoedeigenaren en bewoners in alle fases van het proces om te komen tot een aardgasvrije warmteoplossing. Directeur-eigenaar Rik Koppelaar ziet de overname als een mooie volgende stap. “We worden onderdeel van een sterk bedrijf met een duidelijk doel: door een transparante, neutrale en lokale aanpak de warmtetransitie in Nederland versnellen. De enorme ontwikkeling die De WarmteTransitieMakers de afgelopen jaren heeft doorgemaakt inspireert en nodigt uit om ons nog verder te ontwikkelen.”
De WarmteTransitieMakers heeft de afgelopen jaren een stevige groei doorgemaakt en helpt een groot aantal overheden concrete stappen te zetten in de warmtetransitie. Directeur-eigenaar Thijs de Booij: “Voor een succesvolle warmtetransitie is een mix van aardgasvrije oplossingen noodzakelijk. In een deel van de wijken waar wij opereren, is het slim om toe te werken naar een aardgasvrije warmtevoorziening die meerdere woningen tegelijk voorziet van duurzame warmte. De ervaring van Greenvis met het ontwikkelen van dit soort complexe collectieve systemen is een waardevolle aanvulling op onze bestaande kennis.”
Beide bedrijven zullen vooral als De WarmteTransitieMakers naar buiten treden. Na de overname kent het vier aandeelhouders met gelijke rol: Koppelaar, De Booij, Michiel van der Vight en een StAK voor werknemersparticipatie. Het merk Greenvis blijft als specialistisch onderdeel bestaan en richt zich op het ontwikkelen van duurzame warmtenetten.
“Het delen van ervaring en kennis blijft een van de speerpunten van onze organisatie. Er zijn nog veel meer mensen nodig om deze transitie samen tot een succes te maken” ,aldus De Booij.
“Ons toekomstbeeld? Voor elke inwoner moet er straks een realistisch en betaalbaar alternatief voor aardgas zijn”, aldus Koppelaar. “Overstappen naar zo’n alternatief moet zo makkelijk en zorgeloos worden als het bestellen van een nieuwe cv-ketel nu is. In de komende jaren zetten wij de eerste stappen naar een aardgasvrij Nederland door te beginnen in wijken die hier klaar voor zijn. Samen met inwoners en lokale stakeholders.”
Ik beantwoord ze graag.