Werken bij DWTM:
De ervaring van
Leon Grevink

Werken bij DWTM volgens Leon Grevink

Dit is hoe Leon Grevink werken bij DWTM ervaart:

?Welk beeld had je van DWTM voor je begon?
Voor DWTM had ik basale kennis over de warmtetransitie. Voorafgaand en gedurende de sollicitatieprocedure ben ik me in dit thema gaan verdiepen. Dat het werkveld zo enorm in beweging is en hoe De WarmteTransitieMakers hierop inspeelt sprak me enorm aan. ‘Met open vizier slimmigheden bedenken om de warmtetransitie te versnellen in een platte en warme organisatie’, is in het kort hoe ik voorafgaand tegen DWTM aankeek. Mijn functie, adviseur aardgasvrij, zag ik vooral als projectbegeleider van wijkuitvoeringsplannen van gemeenten en productontwikkeling en -verbetering.

??‍? Hoe ervaar je werken bij DWTM tot nu toe?
Nu, toch zeker 3 maanden verder, kan ik zeggen dat het beeld dat ik van DWTM vooraf had, aardig overeenkomt. We voeren projecten uit in bijna het gehele spectrum van de warmtetransitie. Van business cases voor warmtenetten tot technische analyses voor diverse klanten en van gemeentelijke wijkuitvoeringsplannen tot gemeentelijke en regionale ondersteuning meer hoog over.

Het team DWTM’ers verbaast me elke dag nog. Er worden hier zoveel technische en praktische slimmigheden bedacht en in de diverse projecten geïntegreerd. Iedereen heeft altijd tijd voor elkaar en communiceert open en eerlijk. Er is veel expertise in het bedrijf aanwezig. Men wordt aangemoedigd intern, maar ook extern, kennis te delen en hier is ook alle ruimte voor. Proactief, gedreven en verantwoordelijk zijn woorden die mijn inziens op alle DWTM’ers van toepassing zijn.

Mijn functie is een stuk breder dan ik vooraf dacht. Momenteel ben ik onder andere projectleider van een project over regionale bestrijding energiearmoede en energiebesparing voor 11 gemeenten, betrokken bij op strategisch niveau betrokken bij de gemeentelijke inrichting voor de energie- en warmtetransitie van een middelgrote gemeente en schrijf ik met collega’s mee aan een buurtgerichte isolatie-aanpak voor de gemeente Eindhoven.

De diversiteit aan projecten en de mogelijkheid om met eigen invulling en verantwoordelijkheid hieraan te werken bevalt enorm. Het contact met m’n collega’s werkt inspirerend voor me, samen bewegen we elk project in de juiste richting. De enthousiaste verwelkoming, gezellige werksfeer en het sociaal kapitaal zorgen ervoor dat ik elke dag vol energie aan de slag ga.

? Overweeg je te solliciteren?
Ben je op zoek naar een betekenisvolle baan binnen de warmtetransitie? Vind je het fijn om invloed te hebben op aan wat voor soort projecten je werkt en hoe je je tijd indeelt? Wil je een baan met veel eigen verantwoordelijkheid, maar ook waarin je met veel verschillende partijen samenwerkt? Wil je werken in een dynamisch werkveld en naast denken ook meteen doen? Ben je op zoek naar een platte organisatie waarin snel wordt geschakeld en gezelligheid op en om de werkvloer voorop staat? Kom eens op gesprek bij ons! Bekijk onze vacatures hier.

Ook werken bij DWTM? Ik kom graag met je in contact!