Advies verduurzaming woningcorporatie Talis

Advies verduurzaming woningcorporatie Talis

Talen Vastgoedonderhoud gaat in opdracht van woningcorporatie Talis 44 seniorenwoningen renoveren en verduurzamen in de gemeente Wijchen. Deze woningen zijn in 2024 toe aan planmatig onderhoud; hét natuurlijke moment om ook te verduurzamen. Het doel is om voor deze woningen een haalbaar, betaalbaar én schaalbaar aardgasvrij installatieconcept te ontwikkelen.

Een gedragen en bruikbaar energieconcept

Als WarmteTransitieMakers hebben we samen met Talen en Talis een gedragen, kant en klaar bouwkundig- en installatie-concept voor de verduurzaming van de 44 woningen van de woningcorporatie ontwikkeld. Samen met de installateur is in de eindfase van het project de geschikte warmtepomp voor de woningen gekozen. Hiermee kunnen de 44 woningen aardgasvrij worden gemaakt.

De projectaanpak

In fase 1 van dit project hebben we variantenstudies met verschillende aardgasvrije installatie concepten met elkaar vergeleken (technisch/economisch). Aan de hand van een afwegingskader zijn de kansrijke concepten hierna verder onderzocht. 

In fase 2 hebben we met een woningschouw, de woningen daarna verder in kaart gebracht (ruimte, isolatie, installaties, afgiftesysteem en aansluitmogelijkheden). Met warmteverliesberekening hebben we bepaald welk vermogen warmtepomp nodig is en of het bestaande afgiftesysteem voldoende is of aangepast moet worden. Met de door DWTM ontwikkelde gebouwtool zijn vervolgens de kansrijke warmteoplossingen financieel doorgerekend.

Meer weten over dit project? Ik kom graag met je in contact!