GIS analyse Nationaal Isolatie Programma (NIP) gemeenten Boekel & Bernheze

GIS analyse Nationaal Isolatie Programma (NIP) gemeenten Boekel & Bernheze

(Data)ondersteuningen rondom het Nationaal Isolatie Programma

De gemeenten Boekel en Bernheze hebben behoefte aan (data)ondersteuning voor het opstellen van hun plan voor het Nationaal Isolatie Programma (NIP). Wij hielpen hen met:

  • Het maken van een basisbestand voor alle adressen in de gemeente. Dit basisbestand bevat o.a.: a. energielabel, b. woningtype, c. WOZ-waarde. Met behulp van dit filterbare basisbestand kunnen ze selecties maken van woningen. Daarnaast is het geschikt voor het monitoren van het programma.
  • Het leveren van overzichtelijke kaarten in GIS. Ter ondersteuning van het basisbestand, en ter ondersteuning van de NIP-aanvraag.

Een betere en snellere NIP aanvraag

Om de gemeenten te helpen voerden we een GIS-analyse uit van de hele gemeente met behulp van openbare data. Deze opgave hebben we visueel in kaart gebracht en de opdrachtgevers meegenomen om de resultaten te doorgronden en te kunnen gebruiken voor de NIP aanvraag. Daarnaast werd een methode ontwikkeld om de WOZ-waarden te bepalen, mocht de echte WOZ data niet (op tijd) beschikbaar zijn. De samenwerking met woningcorporaties zorgde voor extra verdieping.

De gemeenten kunnen met deze resultaten hun NIP aanvraag beter en sneller doen en zijn zekerder van de aantallen en de juiste adressen om aan te schrijven.

Meer weten over dit project? Ik kom graag met je in contact!